Butiran Pengumuman

 

NOTIS IKLAN JAWATAN KOSONG OLEH INSTITUT PENYELIDIKAN TANAH GAMBUT TROPIKA SARAWAK

NOTIS IKLAN JAWATAN KOSONG INSTITUT PENYELIDIKAN TANAH GAMBUT TROPIKA SARAWAK

Tarikh buka: 14 Mei 2022

Tarikh tutup: 27 Mei 2022

Institut Penyelidikan Tanah Gambut Tropika Sarawak mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:-

BIL.

JAWATAN

GRED

JUMLAH
 KEKOSONGAN

TARAF JAWATAN

1

Pegawai Penyelidik

Q41

7

Kontrak / JBC

2

Penolong Pegawai Penyelidik

Q29

4

3

Pembantu Penyelidik

Q19

2

Cara Memohon

1.   Semua pemohon yang memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan dalam skim perkhidmatan Sistem Saraan Malaysia termasuk mereka yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam Negeri adalah DIWAJIBKAN untuk megemukakan permohonan secara atas talian (online) melalui laman web https://erecruitment.sarawak.gov.my

2.    Semua calon yang memiliki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan / atau Unified Examination Certificate (UEC) hanya diperlukan lulus Bahasa Melayu di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada lantikan pertama ke Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak.

Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan  boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-Recruitment masing-masing. Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui laman web ini.

Sila rujuk SYARAT-SYARAT DAN CARA MEMOHON, dan SENARAI JAWATAN sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong dan pastikan semua maklumat diisi dengan lengkap dalam akaun e-Recruitment.

Untuk makluman lanjut, sila hubungi pejabat Institut Penyelidikan Tanah Gambut Tropika Sarawak.

Tarikh tutup permohonan: 27 Mei 2022 (Jumaat)

Iklan dikeluarkan oleh:
Institut Penyelidikan Tanah Gambut Tropika Sarawak (TROPI)